Padar kiitis lihaveise kasvatamise perspektiive

08. juuni 2001, 09:49

Lihaveiste kasvatamine Eestis on perspektiivne ja väärib laiendamist, lausus põllumajandusminister Ivari Padar eile õhtul Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi õppe- ja suvepäevadel Tahevas.

'Piimakarja osas võiks esile tõsta, et 2000. aastal oli lehma kohta keskmine aastane väljalüps kõrgem kui kunagi varem - 4960 kilogrammi - ja kõigi eelduste kohaselt tõuseb tänavu üle 5000 kilogrammi. Hiljaaegu tunnistas rahvusvaheline autoriteetne hindamiskomitee INTERBULL Eesti pulli holsteini tõugu pulli hulgas on maailma seitsmendaks,' loetles minister veisekasvatajate saavutusi.

'Olukorras, kus Eesti lihatööstustel napib kodumaist tooret, on kvaliteetse lihalooma, sealhulgas lihaveise kasvatamise suurenemine tänuväärne. Seda enam, et lihaveise kasvatamine on üks vägagi arvestatav alternatiiv väikepiimatootjate jaoks, kes ei suuda piimatootmisega enam konkurentsis püsida,' lausus. 'Mitmel pool, näiteks Läänemaal Matsalu kaitsealal on lihaveise kasvatamine suurepärane moodus maa korrashoiuks.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing