Soome väikesaetööstuste olukord katastroofiline

08. juuni 2001, 11:30

Soome väikesaetööstused saavad tänavu suure kahjumi, kuna toorme ja lõpptoodete hinnasuhe on kehvem kui 1991. a suure kriisi ajal, iseloomustab Taloussanomates olukorda Soome saetööstuste liidu tegevdirektor Jukka-Pekka Ranta. Tema hinnangul on olukord katastroofiline.

Kui toorme ja lõpptoote hinnasuhe jääb püsima aastaarvestuses, siis on seatööstuste rentaablus tihumeetri kohta 208 krooniga miinuses. See on kummaline, sest üldine majandusolukord seda ei eeldaks, ütles Ranta.

Selle aasta algul on Soome saetööstuste eksport Saksamaale vähenenud 40% ja võib hindade alanemisele vaatamata väheneda veel 30%.

Rootslaste seis on tänu krooni kaheksaprotsendilisele devalveerumisele parem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing