Tallinna kesklinna maa ruutmeetri hind kerkis 4000 kroonini

08. juuni 2001, 13:11

Kinnisvarafirma Ober-Haus Eesti 2001. aasta turuülevaatest selgub, et kõige väärtuslikumad maatükid asuvad Tallinna kesklinnas, kus ruutmeeter maad maksab kuni 4000 krooni.

Äärelinnas ja suurte maanteede naabruses jäävad maatükkide hinnad vahemikku 250?700 krooni/m². Samas suureneb siiski nõudlus ka linnast väljaspool asuvate maatükkide järele, mis peaks lähiajal ka nende hinda kergitama hakkama. Seda enam, et vähemalt pealinna ümbruskonnas pakkumine pidevalt väheneb.

Alternatiivsete võimalustena elumajade ja puhkekohtade arendamisel näevad Ober-Hausi analüütikud Hiiumaa ja Saaremaa rannikualasid.

Võrreldes Põhjamaadega on Eesti põllumajanduslik maa lõuna- ja lääneosas tugevasti allahinnatud. Põllumajandus- ja metsamaad võib soetada hinnaga 3100?9400 krooni/ha. Ober-Haus ootab ka selles vallas lähema paari aasta jooksul hindade tõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing