Analüütik: Eesti tootjad võivad Soome sündmustest hoopis kasu lõigata

12. juuni 2001, 17:10

ASi Suprema Securities makroanalüütiku Veikko Maripuu sõnul võivad Eesti ettevõtjad Nokia aktsia ja kogu tehnoloogiasektori langusest hoopis võita, kuna kasutavad odavamaid sisendeid ning ka toodangu lõpphinnad on madalamad kui mujal riikides.

'Efektiivsed tegijad võivad tõesti sellisest olukorrast võita,' ütles Maripuu. 'Pean silmas just väike- ja keskmisi ettevõtteid, kes suudavad kiiresti ja paindlikult tegutseda.'

Maripuu sõnul aga mõjutab Nokiaga toimuv lisaks otseselt tehnoloogia valdkonnaga seotud ettevõtetele ka kaudselt teisi firmasid. 'Näiteks võivad jääda tulemata siia investeeringud Soomest, kui nüüd Soome firmade laienemisplaanid ei täitu,' rääkis Maripuu. 'Elcoteqi puhul räägiti ju ka aasta alguses, et nad loovad juurde 600 uut töökohta, kuid praeguses valguses lükkub see samm ilmselt veelgi edasi.'

Maripuu sõnutsi ei peaks Nokiaga toimuvat väga mustades värvides võtma, sest see ettevõte oli väga ere pärl. 'Liiga ere, et olla tõsi,' ütles Maripuu. 'Tehnoloogiasektoris praegu toimuv langus on analoogne Vene kriisiga ? need tööstused, mis selle üle elasid, töötavad praegu kindlasti paremini ja efektiivsemalt kui enne kriisi.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing