Paljassaare kalatööstusel on Soomes kindel ni??

12. juuni 2001, 16:58

Kümnendiku toodangust Soome eksportiva Paljassaare Kalatööstuse tegevdirektor Aarne Paesalu ütles, et Nokia aktsia langemine ja börsi kukkumine Soomes nende tegevust ei mõjuta, kuna neil on seal kindel ni??, mida aktsiaturg ei mõjuta.?

Jaekaubanduses Paesalu sõnul nende tooteid ei müüda, vaid põhiliselt toitlustusasutustes. Suuremad partnerid Soomes on tema sõnul Valio ja Saarionen. Peamiselt müüb Paljassaare Kalatööstus oma suurköögi pakendis kalatooteid koolidele, haiglatele, ettevõtete sööklatesse, mis on börsikõikumiste suhtes üsna riskivabad.

Ka põhiosas Soome kapitalile kuuluva Rakvere Lihatööstuse juhatuse esimees Olle Horm ütles, et börsikrahh neile mõju ei avalda, kuna börsile ei ole vaba raha investeeritud. 'Õnneks on liha- ja telekommunikatsioonisektor nii kaugel teineteisest,' lausus Horm.

Paljassaare Kalatööstuse ostis eelmisel nädalal Ösel Foodsi käest Leedu kalatehas Plunges Kooperatine Prekyba ja uued omanikud tahavad ekspordi osatähtsust suurendada.

Üks eesmärke on taas pääseda Soome jaekaubandusse, kust Paljassaare Kalatööstus oli 1995. aastal Soome Euroopa Liiduga liitumise tõttu kõrvale sunnitud tõmbuma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing