Miks teie ettevõttel ei ole aastaraamatut?

13. juuni 2001, 00:00

Baltika AS on välja andnud seltsi aastaraamatut aastail 1993?1996.

Põhjused, miks me aastatel 1997?2001 oleme trükitud aastaraamatust loobunud, on järgmised.

Alates 1997. aastast börsil noteeritud ettevõttena on vajadus pidevalt ja põhjalikult edastada ettevõtte infot börsisüsteemi kaudu. Trükitud aastaraamat vaid dubleeriks informatsiooni ja sedagi väga suure hilinemisega.

Väljaandmise kulud võrreldes levi mahuga on suured (1997. aastal oli väljaandmise kulu suurusjärgus 150 000 kr), kasu aga suhteliselt väike (kui on olemas normaalne elektrooniline info, siis üldjuhul aastaraamatud tolmuvad kusagil kapi peal), kui on tegemist tavalise äriaastaga.

Teeme aastaraamatu jälle, kui on vajadus suuremaks promokampaaniaks: strateegia muutus, aktsiaemissioon vms.

BICO-LEKS Kindlustuse AS ja BICO Elukindlustuse AS ei esita erinevalt varasematest aastatest 2000. aasta majandusaruannet aastaraamatuna.

Mõlemad firmad on viimastel aastatel läbi teinud väga kiire arengu. Eelmisse aastasse jäi kahe kahjukindlustusseltsi, BICO ja Leksi ühinemine. Põhiaktsionär, Saksamaa kindlustusgrupp ERGO on toomas Eesti kindlustusturule oma kaubamärki. Kiires arengus tundub trükitud aastaraamat pigem kroonikana kui ajakohase ülevaatena firma tegevusest.

Muutusi saame operatiivsemalt ja odavamalt kajastada interneti kaudu koduleheküljel. Klient, kel pole ligipääsu internetile, saab soovi korral teda huvitavad majandusandmed meie seltside kohta meie esindustest üle Eesti.

Leiame, et iga suur ja soliidne firma peaks oma aastakokkuvõtte avaldama siiski nii internetis kui ka trükitud aastaraamatuna, sest aastaraamat on majandusaruande laiendatud variant.

Ka BICO-LEKS ja BICO Elukindlustus kavatsevad uuesti avaldama hakata oma aastaraamatut, kui on kinnistunud meie kaubamärk ja omanikutaust ning ka stabiilsus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing