Pärnu linn loobus ootamatult oksjonist Rannahotelli kinnistule

Inno Tähismaa 13. juuni 2001, 16:45

Kuigi Pärnu linn taotles homsetes lehtedes kuulutuse avaldamist Rannahotelli kinnistu hoonestusõiguse seadmise konkursi kohta, võttis linnavalitsuse majandusosakond taotluse tagasi ilma seda põhjendamata.

Täna tööl olnud linnavalitsuse majandusosakonna töötajad ei osanud tagasivõtmist seletada. ?Mina seda ei tea, sellega tegeleb linnavara peaspetsialist Kadri Tekko,? ütles majandusosakonna maanõunik Aivar Allikivi.

?Ei, Rannahotelli hoonestusõigusega tegeles Allikivi,? põrgatas Tekko palli tagasi. ?Mina sellega igal juhul ei tegele.?

Allikivi ja Tekko ülemust, majandusosakonna juhti Mait Talvojat täna tööl ei olnud.

Rannahotelli hoone praegune rentnik on Scandic Eesti AS (endine Finest Hotel Group), makstes renti 24 166 krooni kuus. Scandic võttis Rannahotelli hoone rendile 1993. aastal 25aastase tähtajaga hinnaga 24 166 krooni kuus, kusjuures Finest tegi tühjalt seisnud hoone korda.

Scandic Eestis ASi (endine Finest) juht Toomas Sildmäe ütles, et ei tea veel, kas Scandic hoonestusõiguse oksjonil osaleb. Ta ei osanud asja pikemalt kommenteerida, kuna pole veel hoonestusõiguse pakkumist näinud.

Ligi 1,5 hektari suuruse Rannahotelli hoonega kinnistu hoonestusõiguse otsustas Pärnu linnavalitsus panna enampakkumisele 21. mail. Hoonestusõiguse tähtaeg on 50 aastat ja tasu algsuurus on 36 miljonit krooni. Neljandik sellest tuleb ära maksta kohe sularahas, 25% hiljemalt 31. detsembriks ja ülejäänud 50% aastail 2002 kuni 2004 võrdsetes osades. Sellise järelmaksu korral arvestab linn intressi 10% aastas võla jäägilt, kui raha maksta 2001. aasta jooksul, siis intressi ei arvestata. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 6. august.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing