Internetiloto korraldamine on küsimärgi all

Viktoria Korpan 14. juuni 2001, 00:00

?See on reaalne mäng, kus on reaalsed auhinnad, teeme koostööd Ühispanga internetipangaga. Väga raske on olla esimene internetiloterii korraldaja, meie töötame praegu veel testiekspluatatsiooni re?iimis,? räägib Kolmiklotot korraldava MTÜ Motojokker (Krediidiinfo andmeil on tegemist spordiklubiga ? toim.) juht Sergei Boutchelovski. ?Enne loterii käivitamist konsulteerisime juristidega, hasartmängude seadus internetis loteriide korraldamist ei keela. Praeguse seisuga ei reguleeri seadus seda valdkonda üldse. Loodan, et varsti võetakse uus hasartmängude seadus vastu.?

Boutchelovski ütleb, et tegemist on ausa mänguga, kus mängijal on õigus saada internetipilet ka füüsilisel kujul. Internetiloteriis osaleja peab ostma vähemalt 10 piletit makstes internetipanka 100 krooni.

?Seda projekti tehes lähtusime positsioonist, et kõik edumeelsed firmad peavad olema ka internetis esindatud, see on e-äri, mis aitab laiendada kitsast Eesti lototurgu,? räägib ta.

Loterii korraldaja sõnul on seni kõik võidetud summad jäänud 1000 krooni piiresse, neli 210 000 krooni maksvat A-klassi Mercedest pole veel uut omanikku leidnud. Käibe ja kasumi suurust ei soovi.

?Oma 16 protsenti hasartmängumaksu maksame ausalt,? sõnab Boutchelovski. ?Mängijaid on Eestist, Soomest, Venemaalt, kus paigaldatakse meie mänguterminaalid kasiinodesse ja hotellidesse.?

?Imestan, kuidas nad julgevad seda teha,? nentis Monika Senkel rahandusministeeriumi juriidilisest osakonnast pärast Kolmikloto kodulehekülje külastamist. ?Kehtiva seadusandluse kohaselt ei ole see küll lubatud. Motojokkeril on küll olemas litsents kiirloteriide korraldamiseks, kuid see on midagi muud.?

Senkel sõnab, et praegu on Riigikogus uue hasartmängude seaduse eelnõu, mis hakkab reguleerima loteriide korraldamist internetis, kuid tõenäoliselt võetakse see vastu alles oktoobris. ?Pean Motojokkerilt seletusi küsima. Kui nad küsimistele ei vasta, võib neid trahvida ilma korraldusloata tegutsemise eest kuni 200 päevapalgaga (üle 10 000 krooni ? toim.),? räägib ta.

Eesti Loto juhatuse esimees Monika Salu ütleb, et Kolmiklotot on raske nimetada tema juhitava firma konkurendiks, kuna neil on kõigest 0,5 protsenti Eesti lototurust. ?Meie jaoks on oluline, kas nad maksavad hasartmängude maksu, mis läheb heategevusele,? sõnab ta. ?Meie maksime eelmisel aastal võitudeks 30 miljonit krooni ja hasartmängude maksuks 15 miljonit krooni.?

Salu lisab, et Eesti Lotolgi on plaanis järgmisel aastal plaanis hakata korraldama loteriisid nii interneti teel kui ka mobiiltelefoni vahendusel.

___________________________________________

www.kolmikloto.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing