Soots: Aavik ja Normak sõidavad nagu buldooseriga üle

Peeter Raidla 14. juuni 2001, 00:00

?Nad on sellised buldooseri tüüpi mehed. Olen küll senini Soots Turismi ehk praeguse Vahtramäe aktsionär, aga seal on vahepeal tehtud tohutut laastamistööd. Mul on selline tunne, et väikeaktsionärile pole enam midagi järel. Tean, et nad on vist Pirita kompleksi maha müünud, aga meile pole seda keegi ametlikult öelnud,? rääkis Soots.

Peoleo hotelli müük HPI Investeeringutele oli Sootsi jaoks aga täielik uudis. ?Kohe, kui nad tulid, hakati meie omakapitali vähendama. Hooned hinnati alla, algul selleks, et Hoiupank ei peaks meie aktsiate eest lubatud hinda maksma. Hiljem selleks, et kogu vara Aaviku ja Normaku firmadele üle kantida,? lausus ta.

?Nad tõid Soomest konsultante, kuid need ei osanud midagi tarka öelda,? meenutas Soots kibedusega. ?Nad suutsid kahe aastaga kogu meie pere loodud kontserni põhja lasta.?

Aaviku ja Normaku suhtes on kriitiline ka Nehatu kiirtoitlustusketi rajaja Jaan Luks: ?Nemad tahavad palju pappi ja kohe kiiresti. Nende tulek Nehatusse on pigem jõuline ülevõtmine.? Küsimusele, kas tal on ka mõni konkreetne süüdistus, vastas Luks eile vahetult enne nõukogu koosolekut: ?Ma kahtlustan nende soovi vara välja kantida. Ning kui vaja, võin seda ka tõestada.?

Nehatu endine suuraktsionär Mati Senkel, kes laiemalt sai tuntuks 1999. aastal, mil ta ootamatult Tallinna Sadama juhatusse valiti ja sealt peatselt ka lahkus, oli Aaviku ja Normaku suhtes tunduvalt vaoshoitum: ?Mina pean neid soliidseteks meesteks.?

Küsimusele, kas ta teenis Nehatu 59 protsendi aktsiate müügiga 15 miljonit krooni, vastas Senkel: ?Ma ei kinnita ega lükka ka ümber.?

Luks väitis, et talle pole aktsiate müügi ettepanekut kunagi tehtud: ?Ma ei tea, kas ma müüksingi. Ja ma arvan, et nad tahavad minu juhtimisotsustest lihtsalt kõrvale tõrjuda. Enamat takistab mulle kuuluv 41protsendiline aktsiaosalus, sest olulisemad otsused nõuavad kahte kolmandikku poolthääli.?

___________________________________________

Sootsi kontserni saneerijad on saanud selle omanikeks

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing