Eesti Energia laenas 782 miljonit krooni

14. juuni 2001, 08:15

Eesti Energia sõlmis eile oma ajaloo suurima ja soodsaima rahvusvahelise sündikaatlaenu lepingu, laenates 50 miljonit eurot ehk 782,3 miljonit krooni intressiga Euribor+0,6 protsenti, kirjutab Postimees.

Laenu tähtaeg on viis aastat ning see läheb Eesti Energia investeerimisvajaduste katteks, eelkõige elektrivõrkudesse.

?See suur laen näitab, et need arenguprotsessid, mis on Eesti Energias viimase kolme aasta jooksul toimunud, on rahvusvaheliste pankade energiaasjatundjatele arusaadavad ning nad usaldavad seda. Meie laenuintressid on kogu aeg alanenud ja praegusest rekordtasemest ei osanud me unistadagi veel mõni aasta tagasi,? kommenteeris Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk. Oki sõnul on võetud laenu garantiiks üksnes ettevõtte majandustegevus.

Tulevane Narva Elektrijaamade renoveerimisprojekt, mis nõuab ligi nelja miljardi kroonist investeeringut, oleks isetasuv projekt, mille tagatis on pikaajaline elektriostu leping Narva Elektrijaamadest.

Eile sõlmitud sündikaatlaenu annavad Eesti Energiale Sumitomo Mitsui Banking Corporation Jaapanist, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG Austriast ning Saksa pangad Vereins und Westbank AG, Landesbank Schleswig-Holstein Girozentrale ja Westdeutsche Landesbank Girozentrale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing