Põhjamaade börsidel suund allapoole, Nokia kukub

Peeter Koppel 14. juuni 2001, 12:34

Eilne tehnoloogiasektori aktsiatre järjekordne kukkumine USA aktsiaturgudel ei jätnud suhteliselt tehnoloogiakesksetele Põhjamaade börsidele tänase kauplemispäeva alguses erilist võimalust ning käesoleval aastal terve maailma valulasteks olnud börsid võtsid juhtaktsiatega eesotsas suuna alla.

Turgu surub jätkuvalt allapoole ka Nokia kasumihoiatuse negatiivne mõju, mis on kaasa toonud investeerimispankade poolse Nokia ning Ericssoni aktsiate hinnasihtide kärpimise.

Helsingi börsi üldindeks HEX oli kella 12.20 seisuga nõrgenenud 4,7 protsenti ning liikus 8359,24 punktil.

Nokia ADR sulgus eile New Yorgis arvestuslikult 27,56 eurol. Kell 12.20 oli Nokia aktsia kaotanud 6,41 protsenti ja liikus Helsingis 26,30 euro tasemel. Reutersi vahendatud maaklerite hinnangul leiab Nokia tõenäoliselt endale mingi kauplemiskoridori, kuhu aktsia jääb hulpima kuni 19. juulini. See on nimelt kuupäev, mil ettevõte avaldab oma poolaasta tulemused ning avaldab ka terve käesoleva aasta kasumiprognoosi.

Sonera aktsia liikus samal ajal 3,65 protsenti madalamal 9,51 eurol andes seega järgi eile taas kerkinud ühinemisspekulatsioonide poolt tekitatud tõusust. Sonera ADR sulgus eile USAs arvestuslikult 9,95 eurol.

Stockholmi börsi OMX-indeks oli kella 12.20 seisuga nõrgenenud 2,1 protsenti 858,44 punktile. Tehnoloogia- ja telekommunikatsioonisektori aktsiate languse taustal paistavad kerge positiivse liikumisega silma farmaatsiatööstuse ning finantssektori aktsiad.

Eile Nasdaqil arvestuslikult 1 Rootsi krooni võrra Stockholmi sulgemistasemest madalamale nihkunud Ericssoni aktsia oli Stockholmis liikunud samaks ajaks 5,41 protsendi võrra madalamale 52,50 Rootsi kroonile. Dagens Industri andmetel jätkavad välisinvestorid Ericssoni aktsiate müüki.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing