TOPi erastamine nihkub sügisesse

14. juuni 2001, 11:42

Kui enne jaanipäeva saab Tallinna Purjespordikeskuse (TOP) alune maa erastatud, saab juulis hakata aktiivselt investorit otsima ja septembri lõpuks objekti maha müüa, kavandas TOPi erastamisnõunik Erik Pallas lähitulevikku.

Pallas tõdes, et maaküsimuse lahendamine võttis rohkem aega kui algselt planeeritud ja seetõttu pole seni saanud veel aktiivse müügitegevusega alustada. Praegu käib müügiks vajaliku infopaketi koostamine.

TOPi müüki hakkab korraldama kultuuriministeerium riigivaraseaduse alusel ja kui kõik läheb plaanide kohaselt, saab sellega aktiivselt alustada juulis. Pallas avaldas lootust, et septembri lõpuks on spordikeskusel uus omanik olemas.

Teisipäeval oli kultuuriministeeriumis hinna määramise koosolek, mille tulemusel tehakse valitsusele ettepanek määrata TOPi alghinnaks 250 miljonit krooni, mis on samapalju kui eelmise, läbikukkunud erastamise ajal. Valitsus peaks TOPi müügikorraldust arutama oma 26. juuni istungil.

Pallase hinnnagul on nii suur alghind igati põhjendatud, sest vahepeal on asja väärtus maa lisandumise tõttu oluliselt kasvanud. ?Seega on müügihind nüüd tegelikult väiksem,? leidis ta.

Pallas ütles, et viimasel ajal on TOPis käinud ka juba huvilisi objektiga tutvumas. ?Suvepuhkust meil ei tule,? lausus ta. Ühegi potentsiaalse ostja nime ta öelda ei soovinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing