Lemmikloomad on moes

Ethel Kiilmaa 15. juuni 2001, 00:00

Ent paljud linnainimesed teevad seda ka ilma spetsialisti soovituseta, kuna on juba omal käel avastanud, et lemmikloomaga tegelemine ja tema eest hoolitsemine maandab suurepäraselt pingeid.

Lisaks kogevad kohusetundlikud loomapidajad tingimusteta armastust ega tunne ennast kunagi üksi, sest kodus on alati keegi, kes sinu saabumise üle siirast rõõmu tunneb ja sind tähelepanuavaldustega üle külvab.

?Lemmikloomapidamine muutub üha populaarsemaks, sest loomadega tegelemine on ju vahva. Tegelikult võib lemmikloomade puhul rääkida lausa moesuundadest. Mõni aeg tagasi pidasid inimesed palju t?int?iljasid, aga praegu on tõeline buum kääbusküülikud. Sama on täheldatav ka koeratõugude puhul, varem olid moes dobermannid ja rotveilerid, nüüd labradorid ning retriiverid,? räägib muutuvast lemmikumoest loomaarst Andrus Joost. Ka haruldast tõugu kasside pidamine kogub järjest hoogu ? varasema ühe asemel tegutseb Eestis juba kaks kassiklubi.

Statistika järgi on Eesti elanikel võrreldes näiteks põhjanaabritega alati palju lemmikloomi olnud. Ent kui Skandinaavia maades peab kodus loomi vähem inimesi, aga rohkem isendeid korraga, siis meil on olukord vastupidine. Enamasti on peres üks, äärmisel juhul kaks lemmikut. Levinumad on muidugi kassid ja koerad, aga viimastel aastatel leidub kodudes järjest eksootilisemaid loomi, näiteks madusid, sisalikke jt.

Loomulikult on tore, et Eestisse tuuakse üha huvitavama välimusega ja erilisemaid loomi, pealegi ei huvita loomapidajaid, kas tema lemmik on parajasti moes või ei, teiste arvates ilus või kole, peremehele on ta ikka kõige armsam.

___________________________________________

Valik linke koerasõbrale

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing