Optsioonireede kõigutas aktsiaid

Raivo Sormunen 18. juuni 2001, 00:00

Optsioonireede ja kasumihoiatuste tulv välisturgudel surus möödunud nädala lõpus aktsiahindu Tallinna börsil allapoole.

Reedel kõikusid aktsiahinnad kohalikul börsil küllalt suurtes hinnakoridorides. Kohe pärast turu avanemist langesid aktsiad päeva madalamate tasemeteni, kust nad pärast kella kahtteist, kui lõppesid selle kuu optsioonilepingud, taas tõusma hakkasid.

Küllalt kõikuv oli Hansapanga aktsia, mis reede hommikul vajus 146 kroonini, kuid tõusis päeva lõpuks 149,50 kroonini, mistõttu kaotust jäi päevaga kokku vaid 0,2%. Seevastu kogunes aktsial nädalaga langust 6,6%.

Tõsiselt sai kannatada Harju Elektri aktsia, mis lõpetas nädala 33,5 kroonil ehk 7% madalamal kui nädal varem.

Reede hommikul läbi 70 krooni kukkunud Eesti Telekomi aktsia tõusis päeva lõpuks 71,50 kroonini, jäädes möödunud päevaga võrreldes üle protsendi miinusesse. Kohalikul telekomifirmal tuli nädalaga kaotust kokku 5,3%.

Leedu Telekomi aktsia tegi Vilniuse börsil reedel läbi aga veelgi suurema languse, taandudes 3,5% ning sulgudes kõigi aegade madalaimal 1,64 litil.

Telekomisektori aktsiate kukkumist võib välisturge jälgides pidada igati loogiliseks, kuna reedel teatasid mitu suurt tehnoloogiaettevõtet, nagu fiiberoptika tootja JDS Uniphase, Philips ning Nortel Networks, kasumihoiatusest.

Aktsiaturu langust põhjendas välisturgude langusega uudisteagentuurile Reuters ka Suprema maakler Sten Sumberg, kuid ta oli tuleviku suhtes optimistlik, öeldes, et suure tõenäosusega pöörduvad aktsiad sel nädalal tõusule.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing