Börsiülevaade: turgudel vaikne, oodatakse Oracle majandustulemusi

18. juuni 2001, 09:43

Euroopa turud sealhulgas ka Tallinna börs tõotab alustada täna vaikselt. Investorite põhitähelepanu on suunatud täna õhtupoolikusse, kui USA tarkvaragigant Oracle avaldab oma majandusaasta tulemused.

Oracle tulemus tõotab anda mõneks ajaks ka suuna aktsiaturgude liikumisele.

Optsoonireede ja kasumihoiatuste tulv välisturgudel surus möödunud nädala lõpus aktsiahindu Tallinna börsil allapoole.

Reedel kõikusid aktsiahinnad kohalikul börsil küllalt suurtes hinnakoridorides. Kohe pärast turu avanemist langesid aktsiad päeva madalamate tasemeteni, kust nad peale kella kahteteist, kui lõppesid selle kuu optsiooni-lepingud, taas tõusma hakkasid.

Küllalt kõikuv oli Hansapanga <GR#EE.HP > aktsia, mis reede hommikul vajus 146 kroonini kuid tõusis päeva lõpuks 149,50 kroonini, mistõttu kaotust jäi päevaga kokku vaid 0,2%. Seevastu kogunes aktsial nädalaga langust 6,6%.

Tõsiselt sai kannatada Harju Elektri <GR#EE.HELEK> aktsia, lõpetades nädala 33,5 kroonil ehk 7% madalamal kui nädal varem.

Reede hommikul läbi 70 krooni kukkunud Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia tõusis päeva lõpuks 71,50 kroonini, jäädes möödunud päevaga üle protsendi miinusesse. Kohalikul telekomifirmal tuli nädalaga kaotust kokku 5,3%.

Telekomisektori aktsiate kukkumist võib välisturgude käitumist jälgides pidada igati loogiliseks, kuna reedel teatasid mitmed suured tehnoloogiaettevõtted nagu fibeeroptika tootja JDS Uniphase, Philips ning Nortel Networks oma kasumihoiatustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing