Romano Prodi vaatas Pärnus peata Leninit

18. juuni 2001, 08:11

Peaminister Mart Laar ja Euroopa Komisjoni president Romano Prodi sõitsid eile Pärnus jalgratastel tunni aja jooksul läbi 6,19 kilomeetrit, uudistades peata Leninit ja teisi suvepealinna vaatamisväärsusi, kirjutab Postimees.

Laar alustas Prodile Pärnu tutvustamist Ammende villast, kust sõideti jahisadama ja Tartu ülikooli Pärnu kolled?i juurde. Edasi läks teekond mööda Rannapargi kitsaid jalgradu, kuhu isegi turvameeskonna autod ei mahtunud.

Rannahoone juurde jõudes viipas Laar juba kaugelt rannas lehvivale sinilipule. ?Tahtsin Prodile näidata, et me oleme nagu tavaline Euroopa riik,? oli peaminister Euroopa randade kvaliteedimärgi üle uhke.

Rannahotelli terrassil pakuti kümneliikmelisele välisministeeriumi ja peaministri büroo töötajatest koosnevale ratturite seltskonnale koonusekujulistest pudelitest A. Le Coq?i õlut ja karastusjooke. Prodi ja Laar andsid Eesti Televisioonile intervjuu.

Rannahotelli juurest sõitsid Laar ja Prodi Koidula parki luuletaja kuju vaatama. Teel tegi peaminister ootamatu pöörde ja kutsus seltskonna uue kunsti muuseumi ette, kus seisab peata Lenini kuju. ?Kuhu te pea olete pannud?? oli Prodi jahmunud.

Koidula kuju huvitas euroametnikku juba tunduvalt vähem ja sellest sõideti peatumata mööda. Ringi ja Rüütli tänava nurgal näitas Laar Prodile peagi valmivat purskkaevu, teel Tallinna väravate juurde põigati läbi raekoja juurest.

Tänavatel jalutavad inimesed tervitasid peaministrit ja Euroopa Liidu tippametnikku plaksutamise ja rõõmuhõisetega. ?Tere, Mart!? kargasid õlut joovad puhkajad püsti ja huilgasid kõigest väest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing