Ülo Toomsalu • 18. juuni 2001 kell 6:04

Sõidukite ülevaatus pole olnud kohustuslik

Viimased viis kuud alates uue liiklusseaduse kehtima hakkamisest 1. veebruaril pole Eestis olnud vormdokumenti mootorsõidukite tehnilise ülevaatuse teostamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Uue liiklusseaduse 78. paragrahv tunnistas seni kehtinud liiklusseaduse 2001. aasta 1. veebruarist kehtetuks, sellega kaotasid kehtivuse ka kõik seadusele toetunud madalamad õigusaktid, ütles Hallmägi.

?Pool aastat oli teede- ja sideministeeriumil aega uued aktid vastu võtta, aga keegi ei teinud muidugi mitte kuraditki,? rääkis Hallmägi. ?Toivo Jürgenson (teede- ja sideminister ? toim) ütles, et midagi ei kaota kehtivust.?

Valitsus võttis määruse vastu 18. mail, kehtima hakkas see eelmisel nädalal pärast Riigi Teataja lisas ilmumist. Hallmägi sõnul kaotas veebruaris kehtivuse ligi 30 liiklusseadusele toetuvat õigusakti.

Teede- ja sideministeerium peab vaidlust teoreetiliseks. ?Juristid võivad vaielda ajaleheveergudel nii palju, kui tahavad. Me lähtume sellest, et kui uut hetkel pole, kehtib vana määrus,? ütles ministeeriumi pressiesindaja Aap Tänav. ?Ühtegi kohtulahendit selle kohta ju pole.?

Hetkel kuum