Ekspordi maht Toftanis langeb

19. juuni 2001, 09:52

Eesti suuruselt kolmanda saetööstuse, Võrumaal asuva ASi Toftan ekspordi maht on selle aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langenud 81 protsendilt 57 protsendile, ütles Toftani pearaamatupidaja Ave Orula.

?Puidu töötlemise maht Eestis on tõusnud,? põhjendas Toftani juhtaja Tiit Kolk ekspordi osa langust. ?On tekkinud uusi puidutöötlemisettevõtteid ja vanemad tegijad on hakanud rohkem saematerjali ostma.?

Kolk nimetas uue suure tellijana näiteks Toftani kõrval mullu novembris käivitunud Taani kapitalil põhinevat liimpuitkilbitehast OÜd GM Panels.

Toftani esimese kvartali netokäive oli 54,5 miljonit krooni. Mullu samal ajal oli netokäive 54,7 miljonit krooni. Eelmise aasta esimeses kvartalis teenis Toftan 4 miljonit krooni puhaskasumit. Selle aasta esimese kvartali kasuminäitajat ei soovinud Toftan avalikustada.

Toftani eelmise aasta käive oli 212,6 miljonit krooni ja kasum 17,4 miljonit krooni.

Toftanis töötab ligi sada inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing