Haridusministeeriumi hoonete müük nurjus

19. juuni 2001, 08:12

Haridusministeeriumile kuuluva Tallinna vanalinna hoonetekompleksi müük luhtus eile, sest huvilised said teada segastest rendisuhetest, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Hooned on kaheks aastaks renditud väliskoolitusfirmale, kes on omakorda võtnud allrentnikud ja korjab ise midagi maksmata neilt kuus üle 40 000 krooni,? märkis ühe enampakkumisel osalenud ettevõtte, ASi C.H.P. juhataja Urmas Uustal.

Ta lisas, et dokumentides haridusministeeriumi sellekohaseid kooskõlastusi polnud. ?Rentnik ütleb, et tal on kooskõlastused olemas, see teinuks rendilepingute lõpetamise võimatuks,? rääkis Uustal. ?Samas uurime dokumente edasi, juhul kui need lepingud on kehtivad, on küsitud hind küll selgelt üle pakutud.?

Tartu südalinnas asuva Barclay hotelli haldajafirma C.H.P. kaotas ostuhuvi haridusministeeriumile kuuluva Pika ja Tolli tänava nurgal asuva kinnistu suhtes viimasel hetkel, sama tegi teine pakkuja, ärimeeste Rait Lukase ja Toomas Tooliga seotud AS Kalanduse Maja. C.H.P. kinnitas, et neil oli plaanis hotelliga seonduv projekt.

Hoonetekompleksi kümne miljoni kroonist alghinda kuu pärast toimuval uuel enampakkumisel alandada ei kavatseta. ?Kinnisvara müük on pikaajaline ja oleme arvestanud sellega,? lausus haridusministeeriumi avalike suhete töögrupi juht Liina-Jaanika Seisler. ?Tartusse-kolimist see takistama ei jää.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing