Oracle tõi turgudele killukese optimismi

Peeter Koppel 20. juuni 2001, 00:00

Ühendriikide aktsiaturgudel tegi eile ilma maailma suuruselt teine tarkvaratootja Oracle, kes vastupidiselt üldisele trendile suutis oma neljandas majanduskvartalis teenida analüütikute ootustest rohkem kasumit.

Lisaks sellele on oma andmebaasitarkvara poolest tuntud Oracle optimistlik ka järgnevate kuude suhtes, leides, et põhi on läbitud. Osaliselt kiitis Oracle oma majandustulemuste eest ka Föderaalreservi, kes on käesoleva aasta jooksul juba viis korda baasintressi kärpinud ning teeb seda tõenäoliselt ka 27. juunil.

Nii suure ja olulise ettevõtte optimismile sai reageerida ainult ühte moodi ? seitse järjestikust kauplemispäeva kukkunud Nasdaqi üldindeks alustas päeva enam kui 2protsendilise tõusuga. Oracle tõus ning majandustulemuste avaldamisele järgnenud investeerimispankade ostusoovituste laine aitasid tõusule nii teiste tarkvaratootjate aktsiad kui ka raudvara tootjad ning internetiettevõtete aktsiad.

Optimismi pärssisid Oracle positiivsete uudiste taustal aga Ühendriikide makromajandusliku olukorra suhtes ettevaatlikult meelestatud investeerimispangad. Lisaks sellele võivad lähematel nädalatel avaldatavad ettevõtete reaalsed majandustulemused taas turu masendusse viia.

Helsingi ja Stockholmi börs liikusid samuti Oracle oodatust parema kasumi toel plusspoolele.

Eelmisel nädalal Nokia kasumihoiatuse tõttu pessimistlikule Helsingi börsile andis Oracle eile maaklerite hinnangul põhjuse korrektsiooniks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing