Pole huvide konflikti, on ühised huvid?

20. juuni 2001, 00:00

Kui Äripäev üle kuu aja tagasi kirjutas, kuidas riigihangete ameti peadirektor ja tema asetäitja riigihangete bülletääni kirjastamisest enda juhitava mittetulundusühingu kaudu hea äriprojekti tegid, möönis majandusminister Mihkel Pärnoja, et ameti juhtide puhul võib olla tegu huvide konfliktiga.

Loodi komisjon, mis pidi ministrile kolme päeva jooksul ettekande tegema. Nüüd on kuu aega möödas ja ülikallis kirjastamine leidnud ministeeriumi heakskiidu. Seega pole ka huvide konflikti, mis korruptsioonivastase seaduse sõnastuses keelab teenistujal teha riigi esindajana varalisi tehinguid mittetulundusühingu või erakonnaga, mille liige ta on. Konflikti pole, järelikult on ühised huvid. Ehk ringkaitse.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing