Sulev Oll • 20. juuni 2001 kell 14:22

Äripäev: Microsofti hinnatõus peaks tekitama järelepärimisi

Sügisest tõuseb Eestis enimlevinud Microsofti tarkvara hind 50-80 protsenti, mille peale peaksid Eesti konkurentsi- ja tarbijakaitseametid esitama Microsoftile järelepärimise ja soovitavalt teravas vormis, kirjutatakse Äripäeva juhtkirjas.

Peamise argumendina järelepärimise kasuks nimetatakse, et hinnatõus ainult soodustab piraattarkvara levikut ja Microsoftile endalegi peaks olema kasulikum teenida suurema käibe kui kõrge marginaali pealt.

Microsofti tarkvara kallinemine on internetiseerituse poolest esirinnas Eestile väga valus. On ju Microsofti tarkvara kasutamine muutunud omamoodi standardiks, tõsiseltvõetavad konkurendid praktiliselt puuduvad.

Kui Eesti riik on teinud panuse e-haldusele, esitanud üleskutse tasuta internetile, siis peab ta sõnu ka tegudega kinnitama, öeldakse juhtkirjas. Ei tahaks uskuda, et Microsoftiga pole võimalik kaubelda. Või teha vähemalt katse, tuua oma argumendid.

Viimasel ajal on moodne rääkida üleminekuperioodidest - Eestil tuleb nõutada tarkvara kallinemisele üleminekuperiood. Muidu jääme hõljuma kenades unistustes, mis komistavad juba sel sügisel raha taha. Või kodeerub piraattarkvara kasutamine veelgi sügavamalt meie töökultuuri.

Hetkel kuum