Ülar Lauk • 20 juuni 2001

NTV+ilt võidakse võtta sputnik

Moskva arbitraazikohus mõistis Vladimir Gussinski telekanali NTV+ tütarettevõttelt Bonum-1 välja 62 miljonit dollarit. NTV+ile võib see tähendada kõige kurvemaid tagajärgi, firma võib kaotada oma telesatelliidi.

Bonum-1 oli 1997-98 võtnud Venemaa Rahandusministeeriumilt pikaajalise laenu sputniku ülestoimetamiseks, kuid ei suutnud õigeaegselt laenulepingute laenu tagastamise punkte täita ning ministeerium esitas hagi kogu laenu tagasisaamiseks.

Et asjasse on segatud riigiametnikud kõige kõrgemal tasemel, viitab asjaolu, et alles eile nõudis Vladimir Putin Gussinskilt justkui võlguolevat miljardit dollarit, täna aga tehti kohtuotsus, kirjutab internetiportaal gazeta.ru.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/firstplace.shtml>

Hetkel kuum