Telekomi dividendid aktsiaturule

Raivo Sormunen 21. juuni 2001, 00:00

Kuigi eile hommikul näitasid Tallinna väärtpaberibörsil noteeritud aktsiad, et suudavad välisturgude negatiivsele survele vastu hakata, läksid juhtaktsiad päeva lõpus aga siiski langusesse.

Läheneva suve ja pühadeperioodi eel kahanes kauplemisaktiivsus võrreldes üleeilsega veelgi, kukkudes 69 tehinguni.

Siiski olid turule jäänud mõned suuremad tegijad, kes aitasid luua börsi päevakäivet ning surusid Hansapanga aktsia 1,5% ning Eesti Telekomi aktsia 1,4% võrreldes teisipäevaga madalamale. Aktsiad sulgusid vastavalt 146,00 kroonil ja 70,50 kroonil.

Norma aktsia püsis seevastu kindlas hinnakoridoris ning sulgus 48,60 kroonil ehk 1,3% möödunud tasemest kõrgemal.

Veidi võis aktsiat toetada ettevõtte suuromaniku Autoliv üleeile pressis välja öeldud ettevõte peaeesmärk. See seisneb töömahukate tootmisliinide viimises madala palgatasemega riikidesse, mille hulka kuulub ka Eesti.

Kuigi välisturgudel jätkub endiselt murettekitav olukord, võiks lähitulevikus kohaliku aktsiaturu aktiivsust toetada 755,6 mln krooni, mis kanti eile dividendimakse näol Eesti Telekomi aktsionäride arvelduskontodele.

See summa on kõrvalolevat graafikut jälgides mitmeid kordi suurem dividendidest, mida Tallinna börsi ülejäänud ettevõtted aktsionäridele üldse kokku maksavad. Teisele kohale jääv Hansapank kaotab Eesti Telekomile juba ligi kümnekordselt.

Sellest võib teha järelduse, et Eesti Telekomi dividendimakse on sel aastal Tallinna börsil ainuke dividendimakse, mis võib veidi tõsta kohaliku börsi aktiivsust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing