Pärnu saab pealinnaks tulevärgi saatel

Raimo Ülavere 21. juuni 2001, 08:45

Täna õhtul kuulutab Pärnu linnapea Einar Kelder Pärnu Eesti suvepealinnaks, 750. aastapäeva tähistav linn avab miljon krooni maksma läinud purskkaevu ja lennutab taeva poole 160 000 krooni eest tulevärki, kirjutab Pärnu Postimees.

Suveavamispidustused algavad kell 12 rannas, kus toimuvad Pärnu rulluisukeskuse demonstratsioonvõistlused, rannaaeroobika ja rannariiete moedemonstratsioon. Kell 16 etendavad Kaari Sillamaa muusikateatri kasvandikud Vallikäärus muusikale ?Ühe armastuse lugu? ning ?Keisri uued rõivad?.

Kell 17.30 hakkab Vallikäärust Rüütli platsile liikuma karneval-rongkäik, milles osalevad ka linnavalitsejad sõpruslinnadest. Rongkäiguga samaaegselt jõuab Rüütli platsile 50 jalgratturit Tallinnast, kes toovad pealinnast Pärnusse sümboolse suvepealinna tiitli.

Kell 18 avatakse vastrenoveeritud Rüütli platsil etenduse ?Vee loits? saatel purskkaev.

Kella seitsmest alates saab Ammende villa aias nautida suvemuusikat, tund aega hiljem avatakse väravad Vallikääru traditsioonilisel avapeol ?Tere, Pärnu suvi!?.

Vallikääru rentiva Bermuda Managementi projektijuht Reio Tilk ütles, et tuntuim rahva ette astuv ansambel on BrainStorm, kuid saab kuulda ka Eesti eurolaulu esitajaid, Kuldset Triot, Meie Meest, Smilersit ning Apelsini.

Suve avaüritused kulmineeruvad südaööl Munamäel, kus taeva poole lennutatakse 160 000 krooni eest tulevärki.

Suvi saabub kalendri järgi täna kell 9.39.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing