Põhjamaade börsid kosuvad vaikses kauplemises, H&M +15%

Peeter Koppel 21. juuni 2001, 13:55

Põhjamaade börsid on võtnud eile USAs kauplemispäeva lõpul toimunud kosumise toel suuna kergelt üles.

Turge toetab asjaolu, et eile pärastlõunal kasumihoiatusi ei tulnud ning seetõttu peegeldavad eriti just tehnoloogiaaktsiad eile Ühendriikides paranenud meeleolusid. Samas püsib kauplemine homse riikliku püha eel suhteliselt vaiksena.

Helsingi börsi üldindeks HEX oli kella 13.50 seisuga tugevnenud 1,01 protsenti ning liikus 8307,49 punktil. Käesoleval nädalal andsid Helsingi börsil noteeritud ettevõtetesk kasumihoiatused sellised tegijad nagu Aspocomp, PKC Group, SSH Secure Communication, Nordic Aluminium ja Elcoteq. Reutersi vahendatud maaklerite hinnangul on nende ettevõtete aksiate hindadesse kasumihoiatused juba sisse arvestatud ning järske langusi nende ettevõtete puhul ei peaks ette tulema.

Nokia ADR sulgus eile New Yorgis arvestuslikult 26,45 eurol. Kell 13.50 oli Nokia aktsia kerkinud 1,08 protsenti ja liikus Helsingis 26,31 euro tasemel.

Sonera aktsia liikus samal ajal 5,06 protsenti kõrgemal 9,75 eurol. Sonera ADR sulgus eile USAs arvestuslikult 9,34 eurol.

Stockholmi börsi OMX-indeks oli kella 13.50 seisuga kerkinud 0,99 protsendiga plussi ning liikunud 845,53 punktile.

Eile Nasdaqil arvestuslikult Stockholmi sulgemistasemega võrreldes ühe Rootsi krooni võitnud Ericssoni aktsia oli samaks ajaks kerkinud 0,95 protsenti 53 Rootsi kroonile.

Päeva tegijaks oli aga rõivatootja Hennes Mauritz (H M), mille aktsia oli kell 13.50 tõusnud 15,31 protsenti 184,50 Rootsi kroonile.

Aktsia tõukasid tõusule ettevõtte teise kvartali majandustulemused, mis suutsid ootusi ületada. H Mi maksude-eelne kasum kasvas 37 protsenti 1,561 mld Rootsi kroonini samas kui analüütikud olid oodanud kasumiks ca 1,367 mld krooni. Lisaks sellele valmistas analüütikutele rõõmu ka ettevõtte laoseisu oodatust suurem vähenemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing