Halvad uudised liiguvad farmaatsiasse

Raivo Sormunen 27. juuni 2001, 00:00

Eilne päev algas negatiivselt juba vana mandri aktsiaturgudel, kus Prantsuse tehnoloogiakonsultatsioonifirma Cap Gemini teavitas investoreid oma negatiivsetest tulevikuväljavaadetest.

Juba enne USA aktsiaturgude avamist on selge, et turg alustab jälle langevalt. Kui uue majanduse aktsiate kasumihoiatuste piiri pole näha, siis üha tihedamalt hakatakse vaatama ka vana majanduse ettevõtete kasumiprognoose üle. Maailma suurimaid investeemispanku Merrill Lynch teavitas oma kasumihoiatusest langedes kohe avanedes 8%, 61 dollari tasemeni.

Pärast kasumihoiatuste seeriat on investorid üsna veendunud, et USA Föderaalreserv annab majandusele järjekordselt hõlpu, alandades täna ja homme toimuval Vabaturu Komitee istungil baasintressi veerandi protsendipunkti võrra. Optimistlikumad analüütikud ootavad isegi pooleprotsendilist intressikärbet.

Helsingi börsil olid pärast jaanipäeva pikka nädalavahetust vastandlikud meeleolud. Metsatööstuse aktsiad kerkisid tublisti lootuses, et Fed alandab intressi. Stora Enso aktsia hüppas 5,6 protsenti 12,87 euroni, UPM-Kymmene kerkis 2,5 protsenti 34,03 euroni. Metsandussektori indeks kerkis 3,5 protsenti.

Nokia aktsia seevastu ennast USA intressipoliitikast mõjutada ei lasknud, langedes protsendi 26,18 euroni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing