26 juuni 2001

Soe ilm meelitab turistid Võrumaale

Võru Turismiinfokeskuse juhil Meeli Palujõel algas nädal ohtrate turistide teenindamisega, kuna üle pika aja kinkis ilmataat ka Võrumaale päikesepaistet ja suvesooja.

Alanud puhkuseperiood on suurendanud vaba aja veetmise kohta teavet nõudvate turistide arvu, kirjutab Võrumaa Teataja. ?Liikus täitsa palju,? sõnas Palujõe eile õhtul päeva kokku võttes turistide kohta. ?Oli soomlasi, eestlasi, venelasi.?

Tavapäraselt soovivad turistid teavet, kuhu tasub minna ja mida peale hakata.Soomlased küsivad valdavalt kohalike ööbimisvõimaluste, söögikohtade, samutipakutava meelelahutuse kohta.

Palujõe kinnitas Võru maakonnalehele, et aasta-aastalt on huvi Võrumaa vastu suurenenud. Ta väidab seda, tuginedes suurenenud õpilasekskursioonide arvule, kuid ka välismaalased saabuvad Võrumaad kaema varem kui muidu. Kui tavaliselt saabusid saksa turistid Võrumaale juuni lõpus ja peamiselt juulikuus, siis tänavu olid esimesed saksa turistid platsis juba aprillis.

Käidavamad ja atraktiivsemad kohad Võrumaal on Rõuge, Haanja ja Vastseliina vallad.

Hetkel kuum