Täna otsustatakse dollari baasintress

Tõnis Oja 27. juuni 2001, 00:00

Euro kurss kerkis eile taas toetatuna spekulatsioonidest, et aeglustuv inflatsioon Euroopa rahaliidu piirkonnas võimaldab Euroopa Keskpangal alandada baasintressi. Rahaturud spekuleerivad intresside peale tõsiselt ? kuue kuu Euribor on mõne päeva jooksul langenud 0,10 protsendipunkti 4,302 protsendini.

Euroopa Keskpank alandas viimati baasintressi, refinantseerimismäära, 4,5 protsendini 10. mail. Hiljem pole seda alandatud, sest madalam intress on põhjustanud inflatsiooni kerkimise ülalpoole keskpanga aktsepteeritavat 2 protsenti.

Intresside alandamist oodatakse ka teiselt poolt Atlandi ookeani. Eile ja täna toimub USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee istung. Otsusest antakse teada täna õhtul. Uudisteagentuuri Bloomberg läbiviidud küsitluse põhjal oodatakse 0,25?0,50protsendilist langetamist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing