Langus korruptsioonitabelis võib ehmatada välisinvestoreid

27. juuni 2001, 16:01

Jaan Tõnissoni instituudi direktori Agu Laiuse sõnul on Eesti langemine korruptsioonitabelis hoiatav märk ning võib ehmatada Eestist eemale välisinvestorid.

'Iga suurem välisinvestor vaatab kindlasti läbi ka selle tabeli, sest siis saab ta kaudselt arvutada, kui palju lisakulutusi tuleb altkäemaksudeks,' ütles Laius. 'Kui nüüd investor näeb, et Eesti tulemus on kukkunud, siis võib ta hoopis investeerida riiki, kus korruptsioon väheneb, näiteks Lätti või Leetu.'

Laiuse sõnul on kahetsusväärne, et Eesti riik ise mingit korruptsiooniteemalist uuringut ei telli, vaid tuginetakse ainuüksi välismaal tehtud uuringutele. 'Meie asutus on valmis tegelema korruptsioonivastase võitlusega, kuid seni pole riik raatsinud selleks raha anda,' ütles Laius. 'Ühes oma kirjas ütles justiitsminister Märt Rask isegi, et korruptsioon on ajakirjanduse väljamõeldis.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing