Kas majandust ohustab ülekuumenemine?

29. juuni 2001, 00:00

Majanduse ülekuumenemist tekitab aktiivne laenamine ja laenuraha voolamine majandusse, kuid praegune olukord ei ole 1997. aastaga võrreldav. Laenuraha voolab kiiresti Eesti majandusse, kuid olukord ei ole mõõdetav 1997. aastaga, börsibuumi ei ole, mis seda toetaks. Laenamisse tuleb suhtuda ettevaatlikult, kuid ma ei toeta väidet, et palkade tõstmisse tuleks suhtuda konservatiivsemalt. (Äripäev Online)

Ilves Extra ei kavatse oma laienemisplaane muuta. Võtsin Eesti Panga hoiatuse teatavaks, kuid praegu oleks liiga hilja hakata ettevõtte laiendamisotsust peatama. Tootmise laiendamine on tingitud Rootsist tulevate tellimuste ja siseturu tarbimise kasvust. Juhul kui maailma mastaabis tõesti nõudlus oluliselt väheneb, siis peame hakkama muidugi oma plaane muutma. (Äripäev Online)

Praegust aastat ei saa võrrelda 1998. aastaga. Toiduaineteturul ei märka ma küll selliseid jooni, et 1998. aastaga paralleele tõmmata. Nii suurt kriisi, kui siis Vene turu äralangemisega tekkis, ei usu, et enam tuleb. 1998. aastal oli kogu maailmas suur lihatoodete ületootmine, praegu aga on selles sektoris hoopis vastupidine seis. 1998. aastal oli meil tõsine häda käes, vähendasime tootmist, laenu oli palju peal, praegu aga on laenukapitali vähe. (Äripäev Online)

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing