Urmas Ott presidendiks

Lauri Leesi 29. juuni 2001, 00:00

Ma ei saa aru, miks kõik Lennart Meri peale pahased on, et ta on praegustest presidendikandidaatidest Peeter Tulvistet eelistab. Ka Meri on inimene, mis sellest et president. Inimestega on juba nii, et ühele meeldib ema, teisele tütar. Ka mina vaatasin ning nautisin TV 1 saatesarja ?Seitse päeva mais?. Kindlasti on Lennart Meri minuga päri, et Peeter Tulviste nüüd teistest paremini küll ei esinenud. Võinuks ju arvata, et kui Lennart kedagi juba eelistab, paneb too favoriit maadlusmatil kõik teised selili. Aga võta näpust, ei pannud.

Õpetajana kipun ma kõikjal igasuguseid esinemisi viiepallisüsteemis hindama. Tulviste panen ma hindeks 4?, Andres Tarandile 3, mõne väiksema venna jätaks hoopis suvetööle, sest nad said minult hindeks 2. Ainsad, kellele 5 panin olid Peeter Kreitzberg ja Arnold Rüütel. Olen veendunud, et Lennart Meri, kes pedagoogika vallas alati minuga ühel meelel on, loeb minu arvamust asjast ja muudab oma eelistust.

Kui te nüüd minult küsite, et kumb kahest viiemehest parem on, siis ütlen teile ausalt: kõigist kõige parem oli seekord Urmas Ott ise. Milline põlemine, entusiasm ja asjaga kursisolek! Kui kedagi asjalikku presidendiks panna, siis pange Urmas Ott. Need kes räägivad, et meil on ainult kaks professionaalset poliitikut, eksivad. Meil on neid kolm: Savisaar, Meri ja Ott.

Üle hulga aja sai näha kuidas inimesi intervjueerida. Telesaadetes on ju sageli nii, et inimesele küsimus küll esitatakse, aga rääkida suurt ei lasta, sest poisid räägivad ise.

Urmas näitas ka suurt kunsti, mida kirjadest ja telefoniküsimustest ette lugeda ja mida mitte. Pole ju mõtet igat plära ette lugeda. Ott on juba selle poolest presidendina hea, et ta ei hakka tituleerima kuritegelikuks vaid üht re?iimi. Selle suhtes on ta minuga ühel arvamusel, et kuritegelik on iga re?iim, mis õpetajatele seesuguseid sandikopikaid maksab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing