Keskkonnakaitsjad avalikustavad NRG-lepingud

03. juuli 2001, 09:18

Täna tutvustavad keskkonnaorganisatsioonid koos akadeemik Endel Lippmaaga avalikkusele NRG-tehingu seni varju jäänud tagamaid, kirjutab Postimees.

'Osa meie inimesi, kes on lepingute sisust teadlikud, võib kinnitada, et praegu käib Eesti krosside eest mahamüümine ja Venemaa külge kinnitamine, kusjuures nabanööriks on elektrijuhtmed,' kommenteeris keskkonnaorganisatsioonide ühiskirja koordinaator Helle Vilu.

Vilu teatel on kavandamisel põlevkivienergia tootmise vähendamine sooviga osta puudujääv elekter Venemaalt.

Sarnastel seisukohtadel on ka akadeemikute ühispöördumise üks eestvedajaid Endel Lippmaa.

'Me avalikustame näiteks Narva Elektrijaama osaluse ostja NR Generating Holdings krediidilimiidid, mis on 55 000 krooni - üsna naljakas number,' märkis Lippmaa. 'Arusaamatu on, miks sellisele pisifirmale kingitakse lisaks jõujaamadele ka põlevkivikaevandused.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing