Inno Tähismaa • 3. juuli 2001 kell 9:31

Bico-Leksi omanik suurendas turuosa Balti riikides

Bico-Leks Kindlustuse omanik, Saksamaa kindlustusgrupp Ergo Europa omandas enamusosaluse Leedu suuruselt kolmandas kindlustusseltsis Preventa, teatas Bico esindaja.

Sellega tugevdas Ergo Kindlustusgrupp oma positsiooni Leedu kindlustusturul. Seni kuulus talle Leedu suuruselt teine kahjukindlustusselts Drauda. Nüüdsest kuulub Ergole rohkem kui 20% Leedu kindlustusturust (Drauda turuosa on 13,5% ja Preventa turuosa 6,9%).

Preventa kogus kindlustusmakseid 2000. aastal 7,6 miljonit eurot (ca 118, 6 mln kr).

Ergo juhatuse liige Hans Ufer ütles osaluse omandamist kommenteerides, et Preventa tegevuse raskuskeskmeks on suure kasumlikkusega erakliendiäri, millel on tihe müügivõrk.

Leedu kindlustusturul tegutseb 30 kindlustusseltsi kogukäibega 96 miljonit eurot (1,5 mld kr). Enam kui poole Preventa kogutud maksete mahust moodustasid möödunud aastal maksed sõidukikindlustuse eest. Kohustusliku liikluskindlustuse kehtestamisega Leedus järgmisel aastal avanevad Leedu kindlustusturul uued võimalused.

Preventa tugevus eraklientide kindlustamise vallas peegeldub ka teistes kindlustusliikides: 14% kogutud maksetest tuleb varakindlustusest, 11% ravikindlustusest.

Ergo Europa on osa Saksamaa suuruselt teisest kindlustusgrupist Ergo. Firma omab kindlustusseltse kõigis Balti riikides. Ergo Kindlustusgrupp on Balti riikides suurim kindlustuskontsern. Bico-Leks Kindlustuses on Ergo Europa osalus 99%.

Hetkel kuum