3 juuli 2001

Välisministeerium: Meil on majas praktiliselt lein!

Välisministeeriumi pressiesindaja Taavi Toom nentis täna öösel Washingtoni Eesti saatkonnas toimunud tulekahju kommenteerides, et tegu oli ühe kaunima Eesti saatkonnaga ja välisministeeriumis on praktiliselt lein.

Toomi sõnul on neljakorruselise maja igal korrusel kahjustusi tulest või veest ning praegu diplomaadid selles hoones tööd jätkata ei saa. 'Maja oli kindlustatud ja kõigi ohutusnõuete kohaselt ehitatud,' kinnitas Toom. 'Kui suureks lõplik kahjusumma kujuneb, seda näitab ekspertiis.'

Tulekahju sai alguse 19.30 kohaliku aja järgi. Saatkond oli selleks ajaks töö lõpetanud ja signalisatsiooni all. Tulekahju puhkedes teavitas tuletõrje sellest koheselt ka Eesti diplomaate, kes olid kohal 15 minutiga.

Tuli sai alguse keldrikorrusel tekkinud elektrilühisest ja levis kiiresti mööda vaheseinu ülespoole. 'See on pikk kitsas maja ja tuli levis nagu korstnas,' nentis Toom.

Toom rõhutas, et inimesed tulekahjus kannatada ei saanud. Küll ei saa välistada mõne saatkonna töötaja isiklikku materiaalset kahju. Näiteks elas saatkonna hoones saatkonna autojuht.

Uudisteagentuuri AP andmetel läheb kahju korvamine maksma 2,5 miljonit dollarit ehk 45 mln krooni. Kahju kustutamisel osales 80 tuletõrjeautot, ütles kohaliku tuletõrjejaoskonna esindaja Alan Etter. Üks tuletõrjujaist väänas treppidel turnides välja oma põlve.

Hetkel kuum