Tartusse kolivad tudengid ja ametnikud hoiavad turgu üleval

04. juuli 2001, 11:08

Tartus elamispindade turg pole sel suvel tavapäraselt soikunud, vaid elab tänu välismaalastest tudengitele ja ametnikele, kes nõudlust üleval hoiavad, suhteliselt aktiivselt.

Kaanon Kinnisvara juhataja Härmo Haljaste sõnul on nõudlus 1- ja 2-toaliste korterite järele ületamas pakkumist. 'Eelkõige küsitakse kesklinna ja kesklinna lähipiirkonna kortereid,' iseloomustas Haljaste. 'Üüriturg on samuti suve kohta suhteliselt aktiivne, mis on tingitud saabuvate tudengite ettenägelikust tegevusest juba praegu sobilik üürikorter sügisteks õpinguteks leida.'

Üks põhjus, miks Tartu elamispindade turg ka suvisel ajal aktiivne püsib, on kindlasti seotud ka haridusministeeriumi kolimisega Emajõelinna. Kümned ametnikud otsivad endale seal elamist, mis aitab nõudlust üleval hoida.

1-toalise korteri saab Tartus üürida umbes 1500 krooni eest kuus, 2-toaline maksab keskmiselt 2000, 3-toaline 2700 ning suurem korter kuni 4100 krooni kuus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing