Tallinna Külmhoone hind liiga madal

Ülo Parts 09. juuli 2001, 00:00

Kauno Pieno Centras on tegemas pakkumist Tallinna Külmhoone (TKH) aktsionäridele selleks, et saavutada 100%ne kontroll TKH üle ja lahkude Tallinna börsilt. Väljapakutud hind on 18 krooni aktsia eest. See on tõesti mõnikümmend protsenti rohkem kui börsihind. Tuleb aga silmas pidada, et börsil vähelikviidse aktsia hind ei kajasta igal ajahetkel seda hinda, mida võib eeldada majandusnäitajate põhjal.

Millised on siis TKH majandusnäitajad? TKH on viimasel kahel aastal saavutanud kasumi 5,18 ja 4,2 krooni aktsia kohta. Need on küll minevikunumbrid, kuid ettevõtte juhtkond pole börsi kaudu andnud mingit informatsiooni, et olukord oleks märkimisväärselt kehvemaks muutunud. Lisaks hindas juhtkond aktsionäride üldkoosolekul 2000. aasta tulemust väga heaks, võttes arvesse viletsast suvest tingitud kehva jäätisemüüki. Samas anti suuliselt informatsiooni ka TKH turuosast Eestis ja Leedus: nimelt kasvas aastal 2000 TKH turuosa märkimisväärselt nii Eestis kui ka Leedus. Praeguse informatsiooni põhjal peaks TKH saavutama sel aastal vähemalt eelneva aastaga võrreldava kasumi. Tõepoolest, ostjate poolt (Kauno Pieno Centras) vaadates on pakkumine hea ja arusaadav ? tasub ju üritada, kui sellise manöövriga saab vabaneda väikeaktsionäridest ja lahkuda börsilt. Kui aga Kauno Pieno Centras tõesti seda tahab, siis oleks ehk mõistlik teha pakkumine, kus arvesse võetakse ka Külmhoone majandusnäitajad, mitte ainult vähelikviidse aktsia hind pessimistlikult meelestatud börsimaastikul.

Müüja poolelt vaadates on tehtud ettepanek selline, mida on raske heaks kiita.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing