9. juuli 2001 kell 9:59

Kaubavedu raudteel juunis 1,5% mullusest väiksem

Eesti Raudtee vedas tänavu juunis 3,4 miljoni tonni kaupa, mis on 1,5 protsenti väiksem kui aasta tagasi. Esimesel poolaastal on veomaht raudteel võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud 3,5%.

Peamise kaubagrupi ehk naftasaaduste vedu on 3 protsenti kasvanud, samuti on oluliselt suurenenud kivisöe vedu. Suurimad langejad koguseliselt on Eesti Raudtee pressiteate kohaselt teravili, põlevkivi ja mustmetall.

Esimesel poolaastal oli kaubaveo maht Eesti Raudteel 19,8 miljonit tonni, eelmise aasta samal perioodil oli see 20,5 miljonit tonni.

Veoliikide lõikes oli suurim osa transiitvedudel (15 mln tonni). Järgnesid kohalik vedu (3,3 mln tonni), importveod (1,2 mln tonni) ja eksportveod (306 000 tonni).

Hetkel kuum