SMS kolis teleekraanile

Viktoria Korpan 11. juuli 2001, 00:00

Kanal 2s on neljapäeval, reedel ja laupäeval kella kaheni öösel eetris saade ?emt night chat?, kus EMT kliendid võivad lühinumbrile viiekroonise SMSi saata ja hiljem seda ekraanil näha. Kuna saatejuhiks on kena näitsik, keda kaamera saate vältel jälgib ja kes vahest SMSidele vastab, on osa sõnumeid otseselt talle saadetud, kas komplimendiga või palvega naeratada või lehvitada SMSi saatjale, rohkesti on tutvumiskuulutusi.

Kanal 2 juhatuse liige Urmas Oru rääkis, ühe saate jooksul on rekordpäevadel tulnud ligi 5000 SMSi, tavaliselt jääb SMSide arv 2000?3000 vahele.

EMT juhatuse liige Jüri Teemant ütles, kuna selline koostöö telekanalitega on alles alanud, ei saa veel täpselt öelda, kuidas on muutunud SMSide arv EMT võrgus, kuid esialgu ei mõjuta TV-chat-SMSid oluliselt nädalas saadetud lühisõnumite arvu. ?Tegemist on täiesti uue ja huvipakkuva lisatuluallikaga telejaamadele,? rääkis Teemant.

Tema sõnul on SMSi-põhistest saadetest saadav tulu otseses sõltuvuses nendes osalemise aktiivsusest. ?Kuna SMSist saadav tulu jagatakse operaatori ja telekanali vahel, siis ei ole see EMT-le otseselt äriline kasu,? ütles Teemant.

TV1 turundusosakonna direktor Alari Kasemaa ütles, et SMSi-saade on TV1s viis päeva nädalas info-TV raames, kus EMT telefonilt saab 6 krooni eest SMSiga tervitada, seitse korda nädalas saab SMSiga tellida soovilugu. Kasemaa sõnul on kanalil praegu eksklusiivleping EMTga, kuid võib-olla tuleb sügisest koostöö ka Radiolinja ja Q GSMiga.

?Eelmisel nädalas oli umbes 200 SMSi ringis päevas,? rääkis Kasemaa. ?Meil on tsensuur ka, roppused eetrisse ei lähe.?

Kasemaa ei soovinud öelda, kui suur osa SMSisest saadavast tulust TV1 kätte jääb, kuid märkis, et tegemist pole suurte summadega. ?Oluline, et selle saatega saame uusi vaatajaid juurde,? sõnas ta.

29. juunil käivitus TV3, Q GSMi ja Everyday.com?i interaktiivne ühisprojekt ?Unetud?, kuhu saavad SMSe saata kõigi mobiilifirmade kliendid.

Q GSMi tegevjuhi Üllar Jaaksoo sõnul on ühisprojekti eesmärk pakkuda klientidele lisaväärtust ja populariseerida SMS-teenust. Mobiiliomanikud saavad saatesse sõnumeid saata hinnaga 5 krooni.

?Leian , et see on kliendi poolt vaadatuna täiesti normaalne, et kõik saavad vabalt suhelda ja omavahel SMSe saata,? rääkis Teemant. ?Tänane kogemus TV3ga annab kinnitust, et erinevate operaatorite klientide saadetud SMSide arv on korrelatsioonis mobiilsideoperaatorite turuosadega Eestis.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing