Tugev dollar lööb USA majandust

Tõnis Oja 11. juuli 2001, 00:00

Dollari kurss langes eile üheksa päeva madalaimale tasemele spekulatsioonide tõttu, et Ühendriikide valuuta 9,3protsendiline tugevnemine sel aastal võib pidurdada maailma suurima majanduse toibumist.

Suurbritannia keskpanga president Edward George lausus esmaspäeval pärast kümne juhtiva tööstusriigi keskpankurite kohtumist, et tugev dollar mõjub USA majandusele negatiivselt. Seda on näha ka Ameerika Ühendriikide kaubandusbilansist. Aprillis kahanes USA kaupade eksport 2 protsenti, märtsis 1,9 protsenti.

Analüüsikeskuse Blue Chip Economic Indicators raporti kohaselt tuleb USA selle aasta majanduskasv 1,8 protsenti. See on väikseim kasv alates 1991. aasta kriisist, mil Ühendriikide majandus kahanes 0,5 protsenti. Veel jaanuaris prognoosisid analüütikud suhteliselt üksmeelselt Ühendriikide selle aasta majanduskasvuks 2,6%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing