Hüvastijätt Pärnus

ÄP 13. juuli 2001, 00:00

Pärnu muusikasuve pärliks kujuneb kahtlemata Ameerika hiilgava vokaalgrupi The Manhattan Transfer kontsert.

Euroopaturnee, mille raames vokaalakrobaadid Eestisse tulevad, on kuulutatud Hüvastijätutuuriks. Nii saab veel viimast korda kuulata maailmakuulsa neliku laulu ja nautida kaasa-haaravalt mängulist lavashow?d. Ansambli looja bass Tim Hauser, alt Janis Siegel, sopran Sheryl Bentyne ja tenor Alan Paul esitavad Pärnu-kontserdil oma tuntumaid lugusid läbi kolme aastakümne.

Ansambli trumbiks on erinevate stiilide suurepärane valdamine, seadmata endale seejuures kitsendusi. Nende repertuaarist leiab lugusid 1920ndatest aastatest kõrvuti kaasaegsega, nad tunnevad end koduselt nii kaugetes brasiilia rütmides kui pöörases rock´n´roll?is. Nende viimane album ?The Spirit of St. Louis? on pühendatud Louis Armstrongile.

Andekad lauljad tõestavad põnevates seadetes alati, et inimhääle võimetel pole piire. The Manhattan Transferi liikmed on edukad ka soolokarjääris. Pealtnäha õnnestub lauljatel kõik mänglevalt lihtsalt, kuid vähesed suudavad sellist täiust saavutada. Tänu sellele on nad võitnud väga laia kuulajas-konna.

The Manhattan Transfer saabub lennukiga Pärnusse Soomest Pori Jazzilt, kus nad plaanitud kahe kontserdi asemel isegi kolmel korral publiku ette astuvad ? sedavõrd suur on kuulajate huvi 12 Grammy omaniku, 23 heliplaadi ja lugematul hulgal parimate-tiitleid võitnud supergrupi vastu. Edukaima albumi ?Vocalese? läbimüüki võib võrrelda popikuninga Michael Jacksoni plaadi ?Thriller? läbimüügiga. Nii Euroopas kui Ameerikas on The Manhattan Transferi kontserdid olnud alati varakult välja müüdud. 1997. aastal, mil The Manhattan Transfer alustas Eestis oma Euroopa-turneed, külastas Tartu laululava kontserti 6000 inimest.

The Manhattan Transfer ?Farewell Tour?
20.07. kl 19.30.
Pärnu Vallikäärus
Piletid hinnaga 290?690 krooni müügil Tallinna Kaubamaja piletikeskuses, Pärnu Endla teatri kassas, Tartu i-punktis, Piletimüügi keskuses.
Info The Manhattan Transferi kohta http://www.tmtfanclub.com .
Kontserdiinfo http://www.tartujazz.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing