Microsoft, Motorola ja Yahoo! aitasid börse

Raivo Sormunen 13. juuli 2001, 00:00

Pärast kolmapäeva hilisõhtul avaldatud Motorola ja Yahoo! teise kvartali loodetust veidi paremaid majandustulemusi ja tarkvara gigant Microsofti teadet, et ta lõppenud kvartali müügimaht tuleb mõnevõrra suurem kui eelnevalt prognoositud, pöördusid Euroopa aktsiaturud eile hommikul kiirele tõusule.

Motorola majandustulemustest jõudu saanuna kerkis Helsingis eile Nokia 21,90 euroni ehk 5,7%. Kauplemispäeva esimeste minutite jooksul tõusis aktsia koguni 13%, kuid ülereageeringule tõmmati kiiresti piirid peale.

Ka USA aktsiaturud alustasid päeva ralliga, viies keskpäevaks tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumisi kajastava Nasdaqi 4 protsendiga plussi.

Maaklerite hinnangul oli tehnoloogiasektori aktsiate edasiviivaks jõuks Microsofti prognoositust parem viimase kvartali müügitulemus. Ettevõtte sõnul on ta vaatamata aeglustuvale majanduskeskkonnale küllalt heas konditsioonis. Selline sõnastus näitab aga selgelt ära taas selle, et USA majanduse tervisel pole tervikuna hõisata midagi.

Osad maaklerid olidki eilsete uudiste suhtes küllalt skeptilised ja ütlesid, et tegelikult kaaluvad negatiivsed sündmused märgatavalt positiivsed üles. Vaatamata emotsioonidele turul oli negatiivseid märke isegi Motorola ja Yahoo! majandusaruannetes. Yahoo! juhid näiteks ei usu online-reklaamimüügi taastumist enne järgmise aasta keskpaika ning Motorola puhul ollakse skeptilised, kas ta peale kaht järjestikust kvartalikahjumit aasta lõpuks ikka kasumisse jõuab.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing