Laaneots valas õli tulle

16. juuli 2001, 00:00

Reedel hoiatas Postimehes siseminister Tarmo Loodus rassismi leviku eest Eestis. Ministri hinnangul võib rassistlikult meelestatud noorte tegevus väljuda jõustruktuuride kontrolli alt, kui ühiskond ei astu ühiselt samme rassismi leviku tõkestamiseks. Hoiatusse tuleb suhtuda tõsiselt, sest skinhead?ide tegevus on hakanud kahjustama näiteks Tartu mainet.

Samas võivad Eesti arvamusliidrid oma teadmatusega probleemi veelgi süvendada. Hea näide on reedeses Postimehes ilmunud Balti Kaitseuuringute Keskuse ülema Ants Laaneotsa kommentaar Tartus skinhead?ide pilgete sihtmärgiks sattunud USA julgeolekuohvitseri juhtumi kohta. ?Tõsiselt ta asja ei võta, see neeger nimetas juhtunut purjus poisikeste jamaks,? sõnas Laaneots. Selle tsitaadi tõlkimine USAs tõestab, et rassism on Tartu linnas tõsine probleem.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing