Saari oli seotud ettevõttega, kellelt ostis kinnisvara

Inno Tähismaa 16. juuli 2001, 00:00

Pro Kapital Grupi endine juhatuse liige Ilona Saari oli seotud OÜga Hansameister, kellelt ostis alghinnast 17 miljonit krooni kallimalt kinnistu Tallinna sadama piirkonnas.

Inno Tähismaa

Saari oli tänavu veebruarist märtsini nõukogu liige OÜs Hansameister, kellelt Pro Kapital Grupp ostis Saari eestvedamisel 67,8 miljoni krooni eest kaks kinnistut Tallinna sadama alal aadressiga Logi 8 ja Logi 10. Möödunud aasta suvest kuni tänavu veebruarini oli OÜ Hansameister nõukogus Saari elukaaslane Robert Siljajev.

Vannutatud audiitor, audiitorfirma KPMG ja konsultatsioonifirma McKinsey kogemusega Saari ise tehingute tagamaid ei kommenteeri. Tema sõnul ei ületanud ta talle antud volitusi, mis hõlmas maa ostu sadama-alal hinnaga kuni 2400 krooni ruutmeeter.

OÜ Hansameister nõukogu liige, puhastusvahendeid tootva ASi Estko juht Mart Mutso ütles, et ei soovi tehinguid Pro Kapitaliga kommenteerida.

Saari (pildil) lahkus nõukogust tänavu märtsis, veebruaris ostis Hansameister Tallinna linnalt alghinnast 50 miljonist kroonist veidi kallimalt kaks sadama-ala kinnistut, mille Pro Kapital Grupp oli otsustanud jätta ostmata.

Pro Kapital Grupi keskkriminaalpolitseile esitatud avalduse järgi ostis Saari ettevõtte juhatuse liikmena vastuolus Pro Kapital Grupi põhikirja nõuetega, nõukogu nõusolekuta ning teistelt juhatuse liikmetelt volitusi omamata 21. mail OÜ-lt Hansameister Logi 8 ja Logi 10 kinnistud, tasudes 67,8 miljonit krooni.

Pro Kapital ei suuda samas millegagi tõestada, et sadama-alal hinnaga 2400 krooni ruutmeeter ostetud maa reaalset kahju toob. Pigem oli see odav võrreldes Pro Kapitali ostetud maaga Viru Väljakul hinnaga 6000 krooni ruutmeeter ja Rotermanni kvartalis 5000 krooni ruutmeeter.

Pro Kapital Grupi nõukogu esimees Ernesto Preatoni ei soostunud Saariga seonduvaid tehinguid kommenteerima.

Nõukogu liige, maksukonsultant Enn Roose ütles, et tema pole infot Saariga seonduva kohta saanud ega asja vastu ka huvi tundnud.

Pro Kapitali juhatuse liige, advokaadibüroo Legalia jurist Aivar Pihlak ütles, et avalduse Saari kohta andis politseile Pro Kapitali esindaja Andres Aavik.

___________________________________________

Preatoni lai haare võib saada tagasilöögi

Valge varesena Pro Kapitali aktsionäride üldkoosolekul

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing