Silmet sai ametiühinguga kokkuleppele

16. juuli 2001, 10:02

Pärast viieaastast vaheaega sõlmis Silmet oma töötajatega taas kollektiivlepingu. Töötajaid ootavad ametiühinguliidri kinnitusel iga-aastane palgatõus ning mitmesugused sotsiaalsed garantiid, kirjutab Põhjarannik.

Reedel allkirjastasid Silmeti juht Tiit Vähi ja Silmeti ametiühinguliider Galina Shtsherbakova kollektiivlepingu, mis sätestab ettevõtte ja töötajate omavahelised suhted ning näeb ette ka iga-aastase palgatõusu. Viimati oli Silmetis kollektiivleping siis, kui ettevõte kuulus riigile.

«Viis aastat ei olnud Silmetis kollektiivlepingut ning ettevõte arenes korralikult,» ütles Vähi. «Kümme aastat enne seda oli kollektiivleping olemas ning firma käis alla. Samas on see üks planeerimisvorme, mis sätestab paberil kõik selle, mida me oleme nagunii teinud.»

Kollektiivleping näeb ette toetused enne pensioniiga töölt lahkujatele, sotsiaalabiprogrammid ning iga aasta aprillis läbi vaadatava palgatõusu. Praegu töötab Silmetis 1100 inimest, kellest pooled kuuluvad ametiühingusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing