OECD: T?ehhi valitsus kulutab liiast

17. juuli 2001, 12:14

Eile avaldatud hinnangus T?ehhi majandusele hoiatab majandusliku koostöö ja arengu organisatsioon OECD valitsust helde kulupoliitika jätkamise eest, mis koos kasvava jooksevkonto defitsiidiga ohustab T?ehhi majanduslikku stabiilsust, vahendab Financial Times.?

OECD prognoosi järgi ulatub jooksevkonto defitsiit sel ja tuleval aastal 5,5 protsendile SKTst, samas kui keskvalitsus võlg kasvab 1997. aasta 2 protsendilt aasta lõpuks 9,4 protsendile SKTst. Majanduskasvu ennustab organisatsioon 3?3,5%.

Kulude kärpimise asemel (tuleva aasta juunis on T?ehhis üldvalimised) kinnitas T?ehhi sotsiaaldemokraatlik vähemusvalitsus läinud nädalal ?Suure Paugu? strateegia majanduskasvu stimuleerimiseks, mis näeb kaheks aastaks ette täiendavad 4,2 miljardit dollarit infrastruktuuriprojektidele ning tööstuse restruktureerimiseks. OECD hinnangul pingestab samm veelgi T?ehhi keerulist makromajanduslikku seisu.

Lisaks on valitsuse ambitsioonikad plaanid liigses sõltuvuses erastamistuludest, kus nii telekommunikatsiooni- kui energeetikasektoris ollakse algsetest plaanidest tõsiselt maha jäänud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing