Vene eelarvekomitee juht tegi ettepaneku maksuamnestiaks

17. juuli 2001, 14:04

Venemaa Riigiduuma eelarvekomitee esimees Aleksandr Zhukov peab hädavajalikuks amnestiat sissetulekutele, mida on varem maksustamise eest varjatud või mis on saadud valuutaseadusandlust rikkudes.

Varem oli seadusi täielikult jälgides praktiliselt võimatu korrektselt makse maksta, arvab Zhukov. Praegu on aeg anda kodanikele võimalus vastavalt seadusele maksta ära kõik maksud, makstes tulumaksu 13% ulatuses. Maksuamnestia peaks Zhukovi arvates olema riigile üksnes kasulik ja suurendaks investeeringuid majandusse.

13% tulumaks viidi sisse selle aasta 1.jaanuarist ja tänu sellele on tänavu füüsilistelt isikutelt laekunud 70% rohkem makse. Juba märtsis oli laekunud 2 mld rubla rohkem, kui oodati, - 71 mld rubla 69 mld asemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing