Telekom, Tallinna Sadam ja Eesti Raudtee lähevad erastamisele

18. juuli 2001, 00:00

Eile kohustas peaminister Tiit Vähi teede- ja sideministeeriumit esitama selle aasta jooksul valitsusele Eesti Telekomi, Eesti Raudtee ja Tallinna Sadama erastamiskava, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Teede- ja sideministri Kalev Kuke hinnangul on kõige erastamisküpsem Eesti Telekom.

Telekomi peadirektor Toomas Sõmera sõnul peaks praegu täielikult riigile kuuluvast Telekomist pärast erastamist riigile jääma vähemalt 51%. Eesti Raudtee peadirektori Parbo Juchnewitschi kinnitusel pooldab ta kiiret ja agressiivset lahendust. Endisel kujul jätkata ei saa, sest raudtee laguneb täiesti käest. Selge on, et peale on vaja investeeringuid, lausus Juchnewitsch.

Hetkeseis: Telekomi erastamine läks edukalt. Tallinna Sadama erastamisest on praegune valitsus loobunud, sest Eesti Raudtee erastamine läheb üle kivide ja kändude ning kolmikliit ei julge enam suurettevõtteid erastada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing