Börsiülevaade: ettevõttel puudub kindel tulevikunägemus

18. juuli 2001, 09:56

Euroopa börsid koos Tallinna börsiga tõotavad alustada täna alustada kindla suunata kauplemispäeva, kuna mitmed suured tehnoloogiafirmad on koos oma majandustulemustega andnud segaseid ja vasturääkivaid tulevikuprognoose.

Eile oli Tallinnas löögi all põhiliselt vaid Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia, mis vajus alla 70 krooni taseme. Selles on tõenäoliselt süüdi investorite hirmud, et ettevõtte poolt homme avaldatavad esimese poolaasta tulemused ei pruugi olla just kõige paremate killast.

Esimest korda viimase kolme kuu jooksul alla 70 krooni vajunud Eesti Telekomi aktsia sulgus eile 69,75 kroonil ehk 2,1% madalamal esmaspäevasest sulgemishinnast.

Eesti Telekomi esimese poolaasta tulemusi oodatakse suure huviga, kuna ootused ettevõtte käekäigu suhtes on erinevad.

Ühispank kui ka Trigon Markets ootavad ettevõttelt kuuendiku võrra väiksema kasuminumbri avaldamist kui möödunud poolaastal. Hansabank Marketsi arvamus läheb teistest lahku, kuna kasumi langust ta Eesti Telekomil ette ei näe.

Raskusi Eesti Telekomi esimese poolaasta tulemuste prognoosimisel tekitab Eesti Telefon, mis on selle aasta algusest avatud konkurentsile. Sellest ajast alates on operaatorite vahel käinud kõva hinnasõda. Võib arvata, et sideturul jätkub operaatorite turuosade ümbermängimine, kus Eesti Telefon saab ainult kaotada.

Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia jätkas lisas esmaspäevale ka eile ülesliikumist, sulgudes 153,50 kroonil ehk 0,7% kõrgemal kui möödunud nädalal. Tugevalt püsis päeva lõpuni ka Norma <GR#EE.NORMA>, tõustes 0,6%, 49,70 kroonini.

Pro Kapitali aktsia <GR#EE.PRO>, millega esmaspäeval oli kauplemine Äripäeva artikli peale suletud, alustas eilset päeva vaikselt, kuid aegamööda kergitas ettevõte aktsiat praktiliselt ainsana noteeriv Preatoni Pank, tõstes aktsia ostunoteeringu taas 60 krooni vahetusse lähedusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing