Rahandusministeerium saatis järelpärimise Estonian Airi tegevuse kohta

Inno Tähismaa 18. juuli 2001, 10:12

Rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhataja Ülle Mathiesen saatis täna järelpärimise Estonian Airi juhtkonnale võimaliku konkurentsi piirava kokkuleppe kohta Skandinaavia suurima lennukompaniiga SAS.

?Saatsin täna järelpärimise, rohkem ei oska öelda,? ütles Mathiesen, kes on ühtlasi ASi Estonian Air nõukogu liige. Ta soovitas pöörduda teise nõukogu liikme, teede- ja sideministeeriumi esindaja Jaan Milveki poole, kes on nõukogus temast kauem olnud. Milvek on praegu puhkusel.

?Juurdlus algas, kui algas,? kirjeldas Mathiesen asjade edasist käiku. Tema sõnul on välistatud võimalus, et riik sallib huvide konflikti, kus tarbijakaitse- ja konkurentsiamet ei tunne Estonian Airi tegevuse vastu huvi, kuna riigil on seal 34% osalus. ?Riik peab igal juhul tagama, et firmad tegutseksid konkurentsi tingimustes,? ütles ta.

Täna peaks Euroopa Komisjon avalikustama trahvi suuruse Skandinaavia suurimatele lennufirmadele SAS ja Maersk Air, kuna firmade omavaheline kokkulepe pärssis konkurentsi Kopenhaagen-Stockholmi liinil.

Maersk Airi gruppi kuuluval Estonian Airil on SASiga liinijagamise leping Tallinn-Kopenhaageni ja Tallinn-Stockholmi liinil. Ühtlasi katkestas Estonian Air otselennud Amsterdami ja Minski ning vähendas lende Hamburgi, kompenseerides seda SASi vastavate lendudega.

SASi ja Estonian-Airi koostöö käigus on Estonian Airi piletihinnad kerkinud SASi tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing